• RSS
  • Facebook
  • Levél írása
  • Menü

Tegnap a késő esti órában kaptuk a szomorú hírt 79. életévében türelemmel viselt betegség után 79. életévében elhunyt a Csongrád megyei-, a hódmezővásárhelyi lovasélet ismert egyénisége, a magyar fogathajtók korelnöke – KECSKEMÉTI LÁSZLÓ – sokunknak Laci bácsija vagy ahogy emlegettük az “Öreg KECSÓ”

Kecskeméti_László

Életét végig kísérte a az állatok iránti szeretet, vonzalom gyermekkorában, mint újvárosi gyerek a levegő szárnyas paripáival galambokkal kezdte, majd ismert, elismert kutyatenyésztőként ért el számos hazai és nemzetközi sikert.

Felnőttként a lovak, a lovasport szerelmese lett. Nála nem a minden áron való eredmény elérése volt a cél, szerette a közeget, a versenyzőtársakat, a közönséget. Igényesen összeállított kettes- és négyes fogatával több mint három évtizeden át ott volt megyei, regionális, hazai versenyeken. A Csongrád megyei csapat tagjakét magyar bajnokság ezüst és bronzérmet szerzett.

Távozása nagy űrt hagy maga mögött, színes, szeretetre méltó egyénisége, a sporthoz a lovakhoz az állatokhoz fűződő alázatáért, kitartásáért, elhivatottságáért sokan csodálták, csodáltuk.

Nevét beírta Hódmezővásárhely 130 éves sportéletének TÖRTÉNELEM könyvébe és a Magyar Fogathajtás több mit öt évtizedes krónikájába.

Búcsúztatásáról a család ad ki értesítést.

 

Írta: Baranyai Antal