• RSS
 • Facebook
 • Levél írása
 • Menü

A Csongrád Megyei Lovas Szövetség 2019. május 28-án megtartott évi rendes közgyűlése az elnökség tagjává választotta Posta Dávidot, aki az elnökségben a fogathajtó szakágat képviseli.

Posta Dávid

Posta Dávid bemutatkozó levelét az alábbiakban olvashatják:

BEMUTATKOZÁS

Posta Dávid vagyok. A Csongrád Megyei Lovas Szövetség tagsága 2019.05.28. napján választott meg fogathajtó szakági elnökségi tagnak, mely bizalmat ezúton is köszönöm. Külön köszönet Gubacsi Szilárdnak, aki jelentős mértékben közreműködött megismertetésemben.

Néhány mondatban bemutatkoznék: 5 éve kezdtem a lovakhoz, így a fogathajtáshoz is közelebb kerülni. Szerencsém volt, hiszen egyből a legmagasabb szakmai szinttel találkozhattam és ezen keresztül ismerhettem meg a lovakkal és a fogathajtással kapcsolatos tudnivalókat, elveket, képzési módszereket. A 4-szeres világbajnoki érmes hajtó, Hódi Károly segédhajtója, csapatának tagja lettem. Az évek alatt számos hazai, nemzetközi és világversenyen vettem részt, megismerve személyesen is nagyon sok külföldi és magyar hajtót, hivatalos személyt, edzőket; jó rálátást kaptam a sportág irányaira – múltjára, jelenére, lehetséges jövőjére. Sajnos eddig a megyei lovaséletben nem volt jártasságom és túl sok ismeretségem sem, de talán ettől még egy jó táptalajt, tiszta lapot és kezdetet jelenthet az elkövetkezendő közös munkára nézve.

A lovakkal, lovazással kapcsolatos minél szélesebb körű tudásra szomjazom, ennek érdekében látókörömet folyamatosan és egyre inkább igyekszem bővíteni. Könyveket olvasok és rendszeresen különböző szakirányú kurzusokra járok: nemcsak fogathajtó, hanem díjlovas, szabadidomítós, futószárazós és különböző lovaglási irányzatok vonatkozásában egyaránt, továbbá megfordultam díjugrató versenyeken is. Ezen a héten a 3-szoros világbajnok fogathajtónk, Hölle Martin birtokán az idei kettesfogathajtó világbajnokságra felkészítő edzőtárborban lesz lehetőségem részt venni, ahol az ő csapata, edzői fognak továbbképzést tartani.

Tavaly óta saját lovaim is vannak, rajtengedély vizsgával rendelkezem, így amint a felkészítésük a megfelelő stádiumba ér, magam is szeretnék versenyezni, megmérettetni.

Ferenci Richárd Elnök Úr egy igen terjedelmes feladatköri listát nyújtott át, nem árulva zsákbamacskát. Az operatív dolgokon túl ? úgymint versenyek kiírása, C és D kategóriás bajnokságok megszervezése, más megyékkel együttműködés, MLSZ kapcsolattartás és pályázatfigyelések stb. ? a sportág hosszútávú népszerűsítésével, startok és startszámok növelését tűzte ki célul. Ez egy igen komplex és nehéz feladat, hiszen a legtöbb lovas szakág – így különösen a fogathajtás is (nemcsak megyei, hanem országos, sőt nemzetközi szinten is) – komoly problémákkal küzd. De a pozitív oldalát nézve azt lehet mondani, hogy innen lehet nagyot nőni. J

Amiket további feladataimnak tekintek rövid- közép- és hosszútávon:

 • a fogathajó szakág, egyesületek, hajtók megfelelő képviselete az elnökségen belül
 • kommunikáció mindenféle formája az egyesületek és hajtók irányába (Facebook, szövetségi honlap, hírlevél, telefon, személyes)
 • D kupasorozat kiírása: a megfelelő startszám és az utánpótlás ösztönzésére
 • Békés Megyei Szövetséggel megállapodni kölcsönös pontszerző versenyhelyszínekről
 • Versenyek időpontjainak megfelelő összehangolása (Csongrád, Szolnok, Békés megye vonatkozásában)
 • hajtók ösztönzése, megbecsülése
 • kurzusok, tanfolyamok, edzések tartása
 • startszámok növelése
 • versenyhelyszínek növelése
 • nézők számának növelése
 • szponzori pénzek gyűjtése

 

Az elkövetkezendő hetekben szeretném az összes fogathajtásban érdekelt megyei egyesülettel felvenni a kapcsolatot és az össze hajtóval is, valamint versenyekre ellátogatni, hogy megismerkedhessünk egymással. Szívesen veszek ötleteket, javaslatokat, építő jellegű kritikákat.

 

Tisztelettel: Posta Dávid

 

Dávid megválasztásához gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!