• RSS
  • Facebook
  • Levél írása
  • Menü

Lovas szakmai fórum Szentesen

A Szent László Lovasklub rendezvénye 2018. március 3-án, 11:00 órakor Szentesen az Aranykalász étteremben. Előadást tart Szokola Csaba és Dr. Felek Csanád.  Témák: lovak felkészítése az alap idomításától kezdve a magasabb szintű teljesítményre, ill. a lovaglás emberi szervezetre gyakorolt hatása, akár idősebb korban is.

Szokola Csaba 3x Magyar Bajnoki bronzérmes, Nehézosztályú Magyar Bajnok, Főiskolás Magyar Bajnok. Világkupa győzelem és többször dobogós és helyezett. 
Minősülés a 2014-es Világjátékokra. Általa Nagydíjig képzett ló Arco Polo minősűlt a Rió-i olimpiára.
Eredményes szereplés a 2016 és 2017-es Fiatal lovak Világbajnokságán utóbbin B-döntő 7. helyezettje.
Előadásának témája a lovak alap idomításától kezdve a magasabb szintű teljesítményre felkészítése. Lovasok helyes ülésének kialakítása. Elmondja hogy lehet egy átlagos lovat kiképezni, akár magasabb szintre, saját példáján keresztül érzékeltetve. Beszél arról milyen fontos a szorgalmas és jól felépített munka, de arról is milyen felszerelést használjunk, milyen nyerget válasszunk, stb…
Ismerteti az idei évtől bevezetésre kerülő championátus rendszert, ami lehetővé teszi hogy az eddigi Gyeposzos vagy Póniklubos számokat is kiírják bármelyik versenyen, így a régiónkban is és lehessen minősülni a döntőre. Új lehetőségeket nyit meg a rendszer a szabadidős és más szervezetek lovasai előtt.
Dr. Felek Csanád orosházi főorvos aki gyerekkorától kezdve a mai napig lovagol, eredményesen versenyzik. Korábban dijugratásban, később dijlovaglásban, 2017 év Régiós Döntő bronzérmese. 
Munkája mellett saját istállója van.
Előadásának témája a lovaglás emberi szervezetre gyakorolt hatása, akár idősebb korban is. Az ő életmódja, munkássága az élő példa hogy szeretett lovaink által mennyi mindent tehetünk egészségünkért.
Természetesen a témákkal kapcsolatban kérdéseket tehettek fel!
11 órától találkozunk és amennyiben igény van rá, kezdhetünk egy ebéddel. A résztvételi díj a jelentkezők számának függvénye, minél többen jöttök, annál olcsóbb! Jelezzetek vissza, töltsetek velünk egy jó hangulatú délutánt!