• RSS
  • Facebook
  • Levél írása
  • Menü

Archív: ‘Díjugratás’ Category

Díjugratás:

2021.06.27. Domaszék, Equest Sport, Aranypatkó csv. 

2021.07.18 Zsombó, Equitania, Aranypatkó csv. 

Szabadidős díjugrató- és ügyességi versenyek:

2021. 06.13. Balástya, Leon-Cavallo, Berente Kupa

2021.07.17. Zsombó, Equitania, Berente Kupa

Határozat

A koronavírus járvány miatt későn induló versenyszezon és az ennek következtében összesűrűsödött országos versenynaptár következtében a Csongrád Megyei Lovasszövetség elnöksége 2020.október 8-án az alábbiak szerint módosította 2020-i évi díjugrató megyei bajnokság versenykiírását:

3.h. A minősülés szempontjából “regionális versenyen történő pályateljesítésnek”  számít a megyében megrendezett Regionális Döntőn (Domaszék, 2020.09..26-27) valamint a Megyei bajnokság elődöntőjén (Mórahalom 2020.10.10.) teljesített pálya is.

 

A jubileumi, 10. alkalommal kiírt Aranypatkó Csapatversenyt a Tóbanjáró Lovasudvar csapata nyerte a Balástyán megrendezett döntőn, így további őrizheti a tavalyi évben először hazavitt serleget.

IMG_0097 (2)

A Tóbanjáró csaqpata

A döntőn, melyet a Leon-Cavallo SE csapata nyert meg Ferenci Dávid, Ferenci Richárd, ifj Kaszta Attila, Kaszta Attila összeállításban, a Tóbanjáró csapata – Akócsi Lilla, Bárdos Emma, Gémes Kira, Pataki Zoé Ráhel – a második helyen végzett, ám az összesítésben ez elég volt az első hely megőrzéséhez.

Gratulálunk! Cikk olvasása…

Figyelem! Elkészült a 2020-as évi Berente Kupa versenykiírás és a CSMLSZ 2020-as Szabadidős Szabályzat, valamint aktualizáltuk a Díjugrató és Szabadidős versenynaptárakat!

Szabadidős ügyességi versenyek:
09.05. Mórahalom, Berente Kupa, Szabadidős ügyességi verseny
09.12. Balástya Virágkupa,  Berente Kupa, Szabadidős ügyességi verseny
09.19. Szeged Szabadidő LK,  Berente Kupa, Szabadidős ügyességi verseny

Díjugratás:
09.06. Mórahalom – Regionális díjugrató verseny
09.13. Balástya Virágkupa, Aranypatkó Csapatverseny döntő - Regionális díjugrató verseny
09.20. Zsombó – Regionális díjugrató verseny

Fogathajtás:
08.29.  Szentes     (megyei minősítő)  (1x)
09.12.  Felgyő        (megyei döntő)       (1,5x)
09.19.   Mindszent  (C kategóriás országos nagyló 1-es és póni 2-es döntő)


Díjugratás

A tervek szerint május 29-től, a kényszerpihenő után elkezdődnek a zártkapus díjugrató versenyek. Az első három hétben országos versenyeket, majd június 15-től régiós versenyeket is lehet rendezni. Májusban mindenki a saját régiójában kell, hogy versenyezzen, ezután megszűnik ez az előírás.

Csongrád megyében a június 16-án Domaszéken (Equest lovarda) megrendezésre kerülő rajtengedély-vizsgával indul a 2020-as szabadtéri szezon. 

A díjugrató versenyekre vonatkozó zártkapus szabályzat itt olvasható.

Fogathajtás

A fogathajtó versenyekre vonatkozó zártkapus szabályozás itt olvasható. A szabályozás szerint CAN-D kategóriás verseny jelenleg nem rendezhető.

Szabadidős versenyek

A Magyar Lovas Szövetség Szabadidős szakága kidolgozta a zártkapus szabadidős versenynek szabályzatát az MLSZ általános zártkapus szabályzatát kiegészítve. Ennek betartása mellett 2020. júniusától újra lehet szabadidős ügyességi-, díjugrató- és díjlovas versenyeket rendezni.

A szabadidős versenyekre vonatkozó zártkapus szabályzat itt olvasható.

 

A CSMLSZ ebben az idényben is megrendezi Fedeles Díjugrató Kupa versenysorozatot.

A sorozat első versenye december 1-én Balástyán volt, a következő fordulók tervezett időpontjai:

2020. február 22. Mórahalom
2020. március 8. Balástya
2020. március 28. Mórahalom

Figyelem! A 2019-es ló- és lovas licencek 2020. február 28-ig érvényesek, tehát a márciusi fedeles versenyekre már 2020. évi licenc szükséges!

A versenysorozat kiírását  itt olvashatják: CSM Fedeles Díjugrató Kupa 2019-2020

Réti Dávid a felnőtt-, Cselovszki Richárd az amatőr bajnok. Az ifjúságiak bajnokságát Fejes Kata, a kezdő lovasokét pedig Tóth Vivien (edző: Bárdos Adrienn) nyerte. A kezdő lovak bajnoka a Tóth Ferenc Dávid által lovagolt Emigráns. Felnőtt csapatbajnok az Equitania LC (Dobó Eszter, Ördög Csilla, Cselovszky Richárd, Réti Dávid), míg az először kiírt “utánpótlás csapatbajnok” a Kéktói Ménes SE (Bacsa Rajmund, Csíkos Zille, Bodrogi Kata Hanna) csapata. A két nap alapján a kezdő lovasok számára kiírt különdíjat a legszebb stíluslovaglásért Csíkos Zille nyerte. Cikk olvasása…

Igazán sikeresen szerepeltek a Csongrád megyei lovasok a Máchányszky Gyula  díjugrató régiós döntőn: Ódor Enikő (Equitania LK) felnőtt bajnoki címet szerzett Jason Statham nyergében, Hajdú Kitti és Nadli Feeling “F”az ifjúsági bajnok (Hódmezővásárhelyi LSE, edző Kezes Gabriella). Bronzérmesek: Markó Sándor (Enjoy, Algyői Sportkör) a felnőttek- és Bacsa Rajmund (Figurás Tangó, Kéktói Ménes SE) a kezdő lovasok között.

A versenyen, amely egyben a szenior OB döntője is volt, Busi Sándor (Equest-Sport LC) Géniusz lovasaként országos szenior bajnoki címet szerzett.

A Felgyő és Térsége Lovas Egyesület 2019. 09. 13-15-i hétvégén továbbképzést rendez két neves és ismert magyar előadóval! Cikk olvasása…

Kiss Lizanna a gyermek bajnok, Markó Sándor bronzérmes a fiatal lovasok között, Balogh Andrea hatodik helyezett az amatőr bajnokságban a Nemzeti Lovardában rendezett díjugartó OB-n!

Markó Sándor ezen kívül szerzett egy bronzérmet a Máchánszky Gyula Régió utánpótlás csapatának tagjaként is. Az amatőr csapatok versenyében ezüstérmes a Máchánszky Gyula régió hármas csapata, Balogh Andrea, Szikora Beáta, Busi Sándor és Szakál Delinke összeállításban, Szekeres Ágota csapatvezetővel kiegészülve. Cikk olvasása…