• RSS
  • Facebook
  • Levél írása
  • Menü

Archív: ‘Szabadidős’ Category

Díjugratás:

2021.06.27. Domaszék, Equest Sport, Aranypatkó csv. 

2021.07.18 Zsombó, Equitania, Aranypatkó csv. 

Szabadidős díjugrató- és ügyességi versenyek:

2021. 06.13. Balástya, Leon-Cavallo, Berente Kupa

2021.07.17. Zsombó, Equitania, Berente Kupa

Tisztelt Egyesületi Vezetők! Edzők!

Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy a Magyar Lovas Szövetség
Szabadidős Szakága meghirdeti hamarosan első Online Bírálatát.

Topsofton keresztül nevezhetnek a lovasok az értékelésre futószáras, díjlovas,
ügyességi és ugró versenyszámokban. Utóbbi két kategória bírálata is
stílusértékelés lesz. Részvételi díj 3000Ft/ program, illetve esetenként
6000Ft/start, ezt figyelemmel kell kísérni.

Cikk olvasása…

Díjugratás

A tervek szerint május 29-től, a kényszerpihenő után elkezdődnek a zártkapus díjugrató versenyek. Az első három hétben országos versenyeket, majd június 15-től régiós versenyeket is lehet rendezni. Májusban mindenki a saját régiójában kell, hogy versenyezzen, ezután megszűnik ez az előírás.

Csongrád megyében a június 16-án Domaszéken (Equest lovarda) megrendezésre kerülő rajtengedély-vizsgával indul a 2020-as szabadtéri szezon. 

A díjugrató versenyekre vonatkozó zártkapus szabályzat itt olvasható.

Fogathajtás

A fogathajtó versenyekre vonatkozó zártkapus szabályozás itt olvasható. A szabályozás szerint CAN-D kategóriás verseny jelenleg nem rendezhető.

Szabadidős versenyek

A Magyar Lovas Szövetség Szabadidős szakága kidolgozta a zártkapus szabadidős versenynek szabályzatát az MLSZ általános zártkapus szabályzatát kiegészítve. Ennek betartása mellett 2020. júniusától újra lehet szabadidős ügyességi-, díjugrató- és díjlovas versenyeket rendezni.

A szabadidős versenyekre vonatkozó zártkapus szabályzat itt olvasható.

 

A 2019. évi megyei bajnokságok sorát a 2015-ben útjára indított “Berente Sándor szabadidős ügyességi- díjugrató- és díjlovas” versenysorozat  döntője zárta október 6-án Sándorfalván. A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős szakága értékes kupát ajánlott fel a döntőn legsikeresebben szereplő lovarda-lovasiskola számára, melyet a Csongrád Megyei Lovas Szövetség évzáró vacsoráján fogunk átadni.

A Bajnokság győztesei és helyezettjei: Cikk olvasása…

Idén 32. alkalommal kerül megrendezésre a Magánlótartók Díjugrató Versenye, ezúttal is az utóbbi években már megszokott színhelyen, a zsombói Equitania lovardában, 2019. október 12-én, szombaton. A részletes program itt olvasható.

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy a verseny a 2019. évi szabadidős szabályzat szerint kerül megrendezésre, és arra nevezni a más szabadidős versenyeken már megszokott nevezési rendszerben (http://szabadidonevezes.hu) kell. A nevezéshez (a helyszíni nevezés esetében is!) szükség van a lovas és a ló regisztrációja a rendszerben. Részletesen ehhez az alábbi cikkben található segítség: 
Szabadidő lovasok – hasznos linkek

Cikk olvasása…

2019-től a Magyar Lovas Szövetség Szabadidős Szakága által kiadott szabályzat alapján a szabadidős versenyek esetében is kötelező a Topsoft nevezési rendszer használata, a lovasok regisztrációja. Az alábbi linkek segítenek a rendszer használatának megismerésében: Cikk olvasása…

A Csongrád Megyei Lovas Szövetség Lovas Fórumot rendez 2019. március 27-én szerdán 18:00 órai kezdettel a “Délvidék Ház”-ban (6726 Szeged, Közép fasor 1-3.). Cikk olvasása…

Mindenkit szeretettel várunk az év utolsó szabadidős ügyességi versenyén, a hagyományos Mikulás Kupán!

IMG_2906

A december 9-én, vasárnap Balástyán, a Leon-Cavallo lovardában megrendezett verseny napirendje:

Cikk olvasása…

A 2015-ben útjára indított Berente Sándor szabadidős ügyességi- díjugrató- és díjlovas versenysorozat döntőjére szeptember 16-án Balástyán került sor. Az időjárásra az idén nem lehetett panasz, ragyogó napsütésben versenyeztek a három szakág bajnoki címeiért és a nyitott számokért a lovasok.

A bajnokságban az alábbi végeredmény született: Cikk olvasása…