• RSS
  • Facebook
  • Levél írása
  • Menü

Archív: ‘CSMLSZ’ Category

Tisztelt Honlap Látogató, kedves Sporttársak!

A Csongrád Megyei Lovas Szövetség honlapja megújult, modern külsőt, új, egyszerűbb internetes címet kapott.

Honlapunkat ezentúl a www.csongradlo.hu címen érhetik el.

Az új hírek, események, bajnoki kiírások már itt jelennek meg, kérjük, itt keressék ezeket!

Reméljük, hogy az új külső és a modern megjelenés elnyeri a tetszésüket, és hasznosnak találják az új honlapot.

Talán a legfonotosabb változás, hogy az új honlap mobil eszközökről is gond nélkül használható, így lehetőség  van akár a versenyek alatt is megnézni pld a versenykiírásokat.

Üdvözlettel: CSMLSZ elnökség

 

Díjugratás:

2021.06.27. Domaszék, Equest Sport, Aranypatkó csv. 

2021.07.18 Zsombó, Equitania, Aranypatkó csv. 

Szabadidős díjugrató- és ügyességi versenyek:

2021. 06.13. Balástya, Leon-Cavallo, Berente Kupa

2021.07.17. Zsombó, Equitania, Berente Kupa

Határozat

A koronavírus járvány miatt későn induló versenyszezon és az ennek következtében összesűrűsödött országos versenynaptár következtében a Csongrád Megyei Lovasszövetség elnöksége 2020.október 8-án az alábbiak szerint módosította 2020-i évi díjugrató megyei bajnokság versenykiírását:

3.h. A minősülés szempontjából “regionális versenyen történő pályateljesítésnek”  számít a megyében megrendezett Regionális Döntőn (Domaszék, 2020.09..26-27) valamint a Megyei bajnokság elődöntőjén (Mórahalom 2020.10.10.) teljesített pálya is.

 

A jubileumi, 10. alkalommal kiírt Aranypatkó Csapatversenyt a Tóbanjáró Lovasudvar csapata nyerte a Balástyán megrendezett döntőn, így további őrizheti a tavalyi évben először hazavitt serleget.

IMG_0097 (2)

A Tóbanjáró csaqpata

A döntőn, melyet a Leon-Cavallo SE csapata nyert meg Ferenci Dávid, Ferenci Richárd, ifj Kaszta Attila, Kaszta Attila összeállításban, a Tóbanjáró csapata – Akócsi Lilla, Bárdos Emma, Gémes Kira, Pataki Zoé Ráhel – a második helyen végzett, ám az összesítésben ez elég volt az első hely megőrzéséhez.

Gratulálunk! Cikk olvasása…

Figyelem! Elkészült a 2020-as évi Berente Kupa versenykiírás és a CSMLSZ 2020-as Szabadidős Szabályzat, valamint aktualizáltuk a Díjugrató és Szabadidős versenynaptárakat!

Szabadidős ügyességi versenyek:
09.05. Mórahalom, Berente Kupa, Szabadidős ügyességi verseny
09.12. Balástya Virágkupa,  Berente Kupa, Szabadidős ügyességi verseny
09.19. Szeged Szabadidő LK,  Berente Kupa, Szabadidős ügyességi verseny

Díjugratás:
09.06. Mórahalom – Regionális díjugrató verseny
09.13. Balástya Virágkupa, Aranypatkó Csapatverseny döntő - Regionális díjugrató verseny
09.20. Zsombó – Regionális díjugrató verseny

Fogathajtás:
08.29.  Szentes     (megyei minősítő)  (1x)
09.12.  Felgyő        (megyei döntő)       (1,5x)
09.19.   Mindszent  (C kategóriás országos nagyló 1-es és póni 2-es döntő)


Nyilt fogathajtó edzőkurzust tart a CSMLSZ támogatásával Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József Algyőn 2020. június 7-én.

Cikk olvasása…

A Csongrád Megyei Lovas Szövetség Alapszabályának megfelelően évi rendes közgyűlést tart az alább megjelölt helyszínen és időpontban:

Helyszín:      Szeged, Közép fasor 1-3. Délvidék Ház
Időpont:        2020. június 10. (szerda) 18.00 óra

Cikk olvasása…

Díjugratás

A tervek szerint május 29-től, a kényszerpihenő után elkezdődnek a zártkapus díjugrató versenyek. Az első három hétben országos versenyeket, majd június 15-től régiós versenyeket is lehet rendezni. Májusban mindenki a saját régiójában kell, hogy versenyezzen, ezután megszűnik ez az előírás.

Csongrád megyében a június 16-án Domaszéken (Equest lovarda) megrendezésre kerülő rajtengedély-vizsgával indul a 2020-as szabadtéri szezon. 

A díjugrató versenyekre vonatkozó zártkapus szabályzat itt olvasható.

Fogathajtás

A fogathajtó versenyekre vonatkozó zártkapus szabályozás itt olvasható. A szabályozás szerint CAN-D kategóriás verseny jelenleg nem rendezhető.

Szabadidős versenyek

A Magyar Lovas Szövetség Szabadidős szakága kidolgozta a zártkapus szabadidős versenynek szabályzatát az MLSZ általános zártkapus szabályzatát kiegészítve. Ennek betartása mellett 2020. júniusától újra lehet szabadidős ügyességi-, díjugrató- és díjlovas versenyeket rendezni.

A szabadidős versenyekre vonatkozó zártkapus szabályzat itt olvasható.

 

A Kormány április 30-án kihirdetett 170/2020. (IV. 30.) rendelete alapján, Magyarország egész területén a sportrendezvények nézők nélkül zárt körülmények között megtarthatók és a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel is május 4-től megengedett.  A Magyar Lovassport Szövetség elnöksége május 7-én ülésezik, hogy elemezze a Kormány intézkedéseit és megkezdje a zártkapus lovassport versenyek rendezési feltételeinek a kidolgozását, illetve majd ez alapján felkéri a szakbizottságokat, hogy minden szakágra dolgozzák ki a versenyszezon indításának a tervét és a szakágspecifikus, zárt kapus versenyrendezési feltételeket. A versenyszezon folytatására ill. zártkapus versenyek megrendezésére csak ezen feltételek kidolgozása és az Elnökség által történő elfogadása után lesz lehetőség.

Ha bármilyen konkrét döntés születik, itt, a CSMLSZ honlapon is azonnal tájékoztatunk mindenkit. Addig is további türelmet, aki teheti, jó felkészülést és jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Cikk olvasása…

A CSMLSZ ebben az idényben is megrendezi Fedeles Díjugrató Kupa versenysorozatot.

A sorozat első versenye december 1-én Balástyán volt, a következő fordulók tervezett időpontjai:

2020. február 22. Mórahalom
2020. március 8. Balástya
2020. március 28. Mórahalom

Figyelem! A 2019-es ló- és lovas licencek 2020. február 28-ig érvényesek, tehát a márciusi fedeles versenyekre már 2020. évi licenc szükséges!

A versenysorozat kiírását  itt olvashatják: CSM Fedeles Díjugrató Kupa 2019-2020