• RSS
  • Facebook
  • Levél írása
  • Menü

Archív: ‘Egyéb’ Category

2020.10.03-án rendezték a kettesfogatok országos bajnokságát Balatonlellén C kategóriában, melyen a megyei bajnokságok első három helyezett hajtói vehettek részt. A Csongrád-Csanád megyei bajnokságot Bodor Ádám nyerte, de családi elfoglaltság miatt nem tudott részt venni, így a negyedik helyen végzett Ternai Attila, a harmadik helyen végzett Olasz Lajos és a második helyen végzett Kurucz Imre képviselhették megyénket, így alkotva csapatot is egyúttal. 18 megye hajtói voltak jelen, összesen 50 fő egyéni indulóval, melyből 16 megye tudott csapatot kiállítani (2 vagy 3 hajtó képviseletében). A hazai csapat vezetője Posta Dávid volt.

Hajtóink eredményei:

9. hely: Kurucz Imre (3 hibapont)

26. hely: Ternai Attila (12 hibapont)

Olasz Lajos az egyik fordulóban pályát tévesztett, kizárták, így sajnos a másik fordulóban elért  mindössze 2,18 hibapontos előkelő eredménye nem tudott beszámítani a csapateredménybe.

A csapatbajnokságban Csongrád-Csanád megye hajtói a 9. helyen végeztek.

Gratulálunk nekik!

Cikk olvasása…

Határozat

A koronavírus járvány miatt későn induló versenyszezon és az ennek következtében összesűrűsödött országos versenynaptár következtében a Csongrád Megyei Lovasszövetség elnöksége 2020.október 8-án az alábbiak szerint módosította 2020-i évi díjugrató megyei bajnokság versenykiírását:

3.h. A minősülés szempontjából “regionális versenyen történő pályateljesítésnek”  számít a megyében megrendezett Regionális Döntőn (Domaszék, 2020.09..26-27) valamint a Megyei bajnokság elődöntőjén (Mórahalom 2020.10.10.) teljesített pálya is.

 

Figyelem! Elkészült a 2020-as évi Berente Kupa versenykiírás és a CSMLSZ 2020-as Szabadidős Szabályzat, valamint aktualizáltuk a Díjugrató és Szabadidős versenynaptárakat!

Szabadidős ügyességi versenyek:
09.05. Mórahalom, Berente Kupa, Szabadidős ügyességi verseny
09.12. Balástya Virágkupa,  Berente Kupa, Szabadidős ügyességi verseny
09.19. Szeged Szabadidő LK,  Berente Kupa, Szabadidős ügyességi verseny

Díjugratás:
09.06. Mórahalom – Regionális díjugrató verseny
09.13. Balástya Virágkupa, Aranypatkó Csapatverseny döntő - Regionális díjugrató verseny
09.20. Zsombó – Regionális díjugrató verseny

Fogathajtás:
08.29.  Szentes     (megyei minősítő)  (1x)
09.12.  Felgyő        (megyei döntő)       (1,5x)
09.19.   Mindszent  (C kategóriás országos nagyló 1-es és póni 2-es döntő)


Nyilt fogathajtó edzőkurzust tart a CSMLSZ támogatásával Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József Algyőn 2020. június 7-én.

Cikk olvasása…

A Kormány április 30-án kihirdetett 170/2020. (IV. 30.) rendelete alapján, Magyarország egész területén a sportrendezvények nézők nélkül zárt körülmények között megtarthatók és a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel is május 4-től megengedett.  A Magyar Lovassport Szövetség elnöksége május 7-én ülésezik, hogy elemezze a Kormány intézkedéseit és megkezdje a zártkapus lovassport versenyek rendezési feltételeinek a kidolgozását, illetve majd ez alapján felkéri a szakbizottságokat, hogy minden szakágra dolgozzák ki a versenyszezon indításának a tervét és a szakágspecifikus, zárt kapus versenyrendezési feltételeket. A versenyszezon folytatására ill. zártkapus versenyek megrendezésére csak ezen feltételek kidolgozása és az Elnökség által történő elfogadása után lesz lehetőség.

Ha bármilyen konkrét döntés születik, itt, a CSMLSZ honlapon is azonnal tájékoztatunk mindenkit. Addig is további türelmet, aki teheti, jó felkészülést és jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Cikk olvasása…

Tegnap a késő esti órában kaptuk a szomorú hírt 79. életévében türelemmel viselt betegség után 79. életévében elhunyt a Csongrád megyei-, a hódmezővásárhelyi lovasélet ismert egyénisége, a magyar fogathajtók korelnöke – KECSKEMÉTI LÁSZLÓ – sokunknak Laci bácsija vagy ahogy emlegettük az “Öreg KECSÓ”

Kecskeméti_László
Cikk olvasása…

A 2019. évi megyei bajnokságok sorát a 2015-ben útjára indított “Berente Sándor szabadidős ügyességi- díjugrató- és díjlovas” versenysorozat  döntője zárta október 6-án Sándorfalván. A Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős szakága értékes kupát ajánlott fel a döntőn legsikeresebben szereplő lovarda-lovasiskola számára, melyet a Csongrád Megyei Lovas Szövetség évzáró vacsoráján fogunk átadni.

A Bajnokság győztesei és helyezettjei: Cikk olvasása…

Kiss Lizanna a gyermek bajnok, Markó Sándor bronzérmes a fiatal lovasok között, Balogh Andrea hatodik helyezett az amatőr bajnokságban a Nemzeti Lovardában rendezett díjugartó OB-n!

Markó Sándor ezen kívül szerzett egy bronzérmet a Máchánszky Gyula Régió utánpótlás csapatának tagjaként is. Az amatőr csapatok versenyében ezüstérmes a Máchánszky Gyula régió hármas csapata, Balogh Andrea, Szikora Beáta, Busi Sándor és Szakál Delinke összeállításban, Szekeres Ágota csapatvezetővel kiegészülve. Cikk olvasása…

A Csongrád Megyei Lovas Szövetség 2019. május 28-án megtartott évi rendes közgyűlése az elnökség tagjává választotta Posta Dávidot, aki az elnökségben a fogathajtó szakágat képviseli.

Posta Dávid

Posta Dávid bemutatkozó levelét az alábbiakban olvashatják:

Cikk olvasása…

A Csongrád Megyei Lovas Szövetség 2019. május 28-án megtartott évi rendes közgyűlése elfogadta az elnökség beszámolóját a 2018-as évről, a közhasznúsági jelentést valamint a 2019. évi pénzügyi- és feladattervet. Cikk olvasása…