2020.10.03-án rendezték a kettesfogatok országos bajnokságát Balatonlellén C kategóriában, melyen a megyei bajnokságok első három helyezett hajtói vehettek részt. A Csongrád-Csanád megyei bajnokságot Bodor Ádám nyerte, de családi elfoglaltság miatt nem tudott részt venni, így a negyedik helyen végzett Ternai Attila, a harmadik helyen végzett Olasz Lajos és a második helyen végzett Kurucz Imre képviselhették megyénket, így alkotva csapatot is egyúttal. 18 megye hajtói voltak jelen, összesen 50 fő egyéni indulóval, melyből 16 megye tudott csapatot kiállítani (2 vagy 3 hajtó képviseletében). A hazai csapat vezetője Posta Dávid volt.

Hajtóink eredményei:

9. hely: Kurucz Imre (3 hibapont)

26. hely: Ternai Attila (12 hibapont)

Olasz Lajos az egyik fordulóban pályát tévesztett, kizárták, így sajnos a másik fordulóban elért  mindössze 2,18 hibapontos előkelő eredménye nem tudott beszámítani a csapateredménybe.

A csapatbajnokságban Csongrád-Csanád megye hajtói a 9. helyen végeztek.

Gratulálunk nekik!

A szervezők egy új kedves hagyományt szeretnének teremteni a  jövőbeni országos bajnokságokon azzal, hogy – a világbajnokságokon szokásos nemzetek estje mintájára – az országos bajnokság előtti napon megrendezték a megyék estjét. Itt a nevezett megyék hajtói, csapatai, szurkolói mutathatták be a megyéjükre jellemző gasztronómiai különlegességeket. Nem csak a szemnek, de a szájnak-ízeknek is alapon, kóstolóval. :) Sajnos kissé későn jött a felkérés így kevés megye tudott felkészülni, de megyénk tisztességgel helyt állt ebben a “műsorszámban” is. A Pick szalámitól, a szegedi paprikán át a makói hagymáig és egyéb ízletes falatokkal és persze a hangulatot megalapozó pálinkakóstolókkal várta a versenytársakat, bírókat, jelenlévőket.

Egyéni eredmények:
????ifj. Schwarcz Béla – Zamárdi Petőfi SE
????Viszus Szabolcs – Fülöpházi Lovas Egyesület
???? Szalár Róbert – Zalalövő és Környéke LSE

Csapateredmények:
????Bács-Kiskun megye (Besze Károly, Figura Szabolcs Péter, Viszus Szabolcs)
????Zala megye (Lebics István, Pózvék István, Szalár Róbert)
????Somogy megye (Kézsmárki Sándor, Magyar Zoltán, ifj. Schwarcz Béla)

Részletes egyéni eredmények:

Részletes csapateredmények: