Kiss Maja a gyermek-, Szakáll Delinke az amatőr-, Markó Sándor a fiatal lovas fedettpályás bajnok, Czékus Zoltán ezüstérmes a felnőttek között!

Kitűnően szerepeltek a Csongrád megyei díjugratók a március 14-17. között Budapesten megrendezett fedettpályás döntőn.

A szombati napon a gyermek döntőt a Mórahalmi LSE mindössze 11 éves lovasa, Kiss Maja (edző: Füzér Gábor) nyerte Captain nyergében.

A vasárnap rendezett döntők közül az első az amatőr döntő volt, amelyet tripla-hibátlan lovaglás után összevetésben nyert meg a Morris LK színeiben versenyző Szakáll Delinke Quintero nyergében. Ugyanitt Sajti Fanni (Equitánia LK – Quentina)) holtversenyben az 5. helyen végzett.

A fiatal lovasok döntőjében Markó Sándor (Algyői Sportkör – Enjoy) megvédte tavalyi bajnoki címét egyedüli tripla-hibátlan teljesítménnyel.

Végül a felnőtt döntő következett, ahol két tripla-hibátlan lovas között (Fazekas István és Czékus Zoltán) összevetés döntötte el a bajnoki cím sorsát. Mindketten hibátlanul lovagoltak az összevetésben is, így a 26 század másodperccel gyorsabb Fazekas István végzett az első, míg Czékus Zoltán (Kisteleki LE – Kempo Cento) az ezüstérmes.

Gratulálunk a bajnokoknak és helyezetteknek!

További részletek a Díjugrató szakág honlapján….