Az első ízben kiírt “CSM Fedeles Díjugrató Kupa” 2018-2019-es sorozatának harmadik, döntő fordulója Domaszéken, az Equest Sport lovardában került megrendezésre március 9-én, szombaton. A verőfényes tavaszi napsütésben megrendezett verseny alapján eldőlt, kik lettek az egyes kategóriák győztesei és helyezettjei:

Kezdő lovas: 1. Akócsi Lilla (Tóbanjáró Lovasudvar), 2. Papp Orsolya (Kéktói Ménes SE), 3. Szabó Ágnes (Sarkalyi SE)
Ifjúsági: 1. Varga Eszter (Leon-Cavallo SE)
Felnőtt: 1. Karakás Dóra (Leon-Cavallo SE), 2. Ferenci Richárd (Leon-Cavallo SE)
Csapat: 1. Leon-Cavallo SE (Sehter Sára, Varga Eszter, Karakás dóra, Ferenci Richárd)

A díjak átadására májusban, a Szövetség 2019. évi rendes közgyűlésén kerül sor .

Korábban írtuk…

November 18-án Mórahalmon, december 2-án pedig Balástyán rendeztük meg a Csongrád Megyei Fedeles Kupasorozat első két versenyét. A sorozat harmadik, befejező fordulója 2019. március 9-én (szombat), Domaszéken, az Equest Sport fedeles lovardában kerül megrendezésre.

Figyelem! A www.dijugratas.hu rendszer karbantartás miatt a jelenleg nehezen -vagy bizonyos időszakokban egyáltalán nem – érhető el. Kérünk mindenkit, hogy az előreláthatólag ma- (csütörtök) délutánra ismét üzemszerűen működő nevezési rendszerben ellenőrizze nevezését ill. aki eddig nem tudott nevezni, az nevezzen a versenyre!

A részletes adatok a korábbi fordulók után az Eredmények menüpont alatt olvashatóak.

A Kupáért nevezett lovasok és csapatok az “A” szabály szerint számolt hibapontokat viszik tovább a következő két fordulóba (december 2. Balástya és 2019. tél vége: Domaszék).

A Csongrád Megyei Lovas Szövetség (CSMLSZ) a 2018-2019. évi fedeles szezonban Fedeles Díjugrató Kupa-sorozatot hirdet, melynek célja a lovasok számára a folyamatos versenyzési lehetőség biztosítása illetve felkészülési lehetőség biztosítása az országos fedeles bajnokság versenyeire. A Sorozat három fordulóból áll, melyből kettőt 2018. november – december hónapokban, egyet pedig (az időjárás függvényében) 2019. február – márciusi időpontban rendeznek meg. A Kupa-sorozatban a lovasok az egyes fordulókban megszerzett eredményeikkel vesznek részt.

Versenykiírás

I. Kategóriák

Az alábbi kategóriákban kerül sor a Fedeles Díjugrató Kupa-sorozat (FDK) kiírására:

1)    Egyéni lovas kategóriák:

1. Kezdő lovas
  2. Ifjúsági
  3. Felnőtt

2)    Egyéb kategóriák:

1. Csapat

II. Az FDK fordulói:

A Sorozat 3 fordulóból áll, a versenyhelyszínek:

1, Mórahalom