• RSS
  • Facebook
  • Levél írása
  • Menü

Réti Dávid a felnőtt, Sajti Fanni az amatőr, Kiss Lizanna pedig az ifjúsági bajnok. Bodré Szonja a kezdő lovasok, míg a Szekeres Ágota által lovagolt Bognár Betli a kezdő lovak bajnokságának aranyérmese.

Két év után visszatért a Csongrád Megyei döntő Algyőre, és nagyon reménykedtünk benne, hogy ezúttal már az időjárás is partnerünk lesz. Nos, igazán nem panaszkodhatunk: mindkét napon kellemes őszi napsütésben zajlottak a versenyek, igazán jó hangulatban és a háromtagú zsűri (Bálint Gábor, Széplaki Pál és Kunné Fekete Alexandra) két nap során több mint 200 startot vezényelt le minden probléma vagy reklamáció nélkül az Unyatinyszky József által épített pályákon. A lovasokat ezúttal a közönség a Global Music Hungary által biztosított nagyméretű LED kijlezőn is nyomon követhette.

A verseny támogatói ezúttal a Decathlon Szeged, az Aranypatkó Lovasbolt, Algyő Nagyközség Önkormányzata, a CE Glass Industries, a Magyar Lovas Szövetség, az Algyői Sportkör lovas-szakosztálya, a Global Music Hungary Kft, a Gyeviép Nonprofit Kft, a Délút Kft és a Leon-Cavallo SE voltak.

A döntőről készült fényképek

Felnőtt Bajnokság Algyő Díjáért, döntő

A felnőtt bajnokság eldöntése ebben az évben két 125 cm-re kiírt pálya alapján történt. A szombat elődöntő után a döntőre Tóth Erika 8, Busi Sándor 4 hibaponttal, míg hárman (Kovács Henri, Balogh Andrea és Réti Dávid) hibátlanul érkeztek. Tóth Erika (Epervirág) a döntőben egy verőhibát vétett, így végül az 5. helyen zárt a mindkét napon 4-4 hibapontos Busi Sándor ? Genius páros mögött.

A hibátlanok sorát Kovács Henri kezdte Chanpion Starr Z nyergében, és egy verőhibával a bronzérmet szerezte meg. A két dupla-hibátlan lovas összevetésben döntötte el a bajnoki cím sorsát: itt Réti Dávid és Stakkauer hibátlanul teljesített, így aranyérmet szerzett a Balogh Andrea – Diego páros előtt, akik az összevetésben 4 hibapontot szereztek.

Réti 2
Felnött 2017

 

CE Glass Csapatbajnokság, döntő

A csapat döntő ebben az évben is 110 cm-re lett kiírva,  a lebonyolítás az Aranypatkó csapatversenyeknél már megszokott ?kétfázis, megszakítás nélkül?-i volt.

A versenyszámra öt csapat nevezett: az Equitánia 1 és 2, a Leon-Cavallo SE, a Kéktói Ménes és a Balástya-Domaszék közös csapata, minden csapatban 4-4 lovassal.

Az alappályák teljesítése és a kieső eredmények után hármas holtverseny alakult ki a dobogós helyezésekért, ugyanis mind az Equitánia 1 és Equitánia 2, mind a Balástya-Domaszék közös csapat hibátlanul zárt.

Az összevetés következett, amelyet az Equitánia 1 csapata, Mészáros Dóra (Rozette.T) 4 hibaponttal kezdett. A Balástya-Domaszék csapatért Kovács Henri (Baccarina) lovagolt, hibátlanul és szűk fordulókkal. Következett az utolsó, döntő lovaglás: Sajti Fanni (Bognár Jenilo) az Equitánia 2. csapatért szintén hibátlanul, és ráadásul a legjobb idővel ért célba, így az ő nyakukba került az aranyérem.
Végeredmény: bajnok az Equitánia 2. csapata. Sajti Fanni ? Cselovszki Richárd (PM Friderikusz) ? Sikovanyecz Zsófia (Georgies?s Regény von Emil) és Ódor Enikő (Gina Rosina) összeállításban. Ezüstérmes a Balástya-Domaszék csapata: Busi Sándor(Equest Stella), Mesaras Szilvia (Clinto Pilot), Szekeres Ágota (Equest Balou Bella), Kovács Henri. Bronzérmes az Equitánia 1. csapata: Réti Dávid (Stakkauer), Mészáros Dóra, Sánta Ábel(Lordship H), Balogh Andrea (Niki Csikó).

Equitania2
Csapat

 

Decathlon Ifjúsági Bajnokság, döntő

Az ifjúsági mezőny a szombati 110 cm-es elődöntő után a vasárnapi 115 cm-es döntő pályáján döntötte el a bajnoki cím és a helyezések sorsát.

A döntőbe hárman 4-4 hibaponttal, hárman pedig hibátlanul érkeztek, szoros csata volt tehát várható. Az Unyatinszky József által épített pálya feladta a leckét a párosoknak, hiszen összesen ketten tudtak vasárnap hibátlanul lovagolni: Varga Melinda és Kiss Lizanna. Az első Varga Melinda (Valentina) volt, aki szombatról azonban 4 hibapontot hozott. Kiss Lizanna (edző: Fodor Gábor) mindkét napon hibátlan maradt Carrado Cobolddal, így összevetés nélkül végzett az első helyen. A szombaton hibátlan, de összesítésben szintén 4 hibapontos Nagypál Eszter (Remény, edző: Kezes Gabriella) viszont összevetésben szerezte meg az ezüstérmet Varga Melinda (edző: Szabó Ildikó) előtt.

Kiss Lizanna
 Ifi 2017

Csongrád Megyei Amatőr Bajnokság, Döntő

Az amatőr döntő második napjára mindössze 4 lovas kvalifikálta magát (az ötödik induló a szombati nap után visszalépett). Közülük hárman is hibátlanul érkezetek a döntő 110 cm-es (az ifivel azonos vonalvezetésű) pályájára: Sajti Fanni (Bobnár Jenilo), Campestrin Eleonóra (Akcent ) és Sikovanyecz Zsófia (Georgie’s Regény von Emil). Az alappályán Sajti Fanni és Campestrin Eleonóra is hibátlan maradt, így összevetés döntött az aranyérem sorsáról, amelyet újabb hibátlan teljesítménnyel Sajti Fanni szerzett meg. Ezüstérmes Campestrin Eleonóra, bronzérmes Sikovanyecz Zsófia.

 

 Sajti Fanni
 Amatör 2017

Kezdő lovas döntő

A korábbi évek szokásaival szakítva ezúttal a kezdő lovasok is kizárólag az ?A? szabály szerinti hibapontok alapján döntötték el a bajnokság sorsát (a korábbi években a stílusbírálat is szerepet játszott). A vasárnapi 105 cm-es döntőbe hatan is hibátlanul érkeztek a szombati 100 cm-es elődöntő után. A végső győztes mégsem közülük került ki, a második nap mindegyikük rontott legalább egy akadályon. Így az összevetésbe hatan jutottak be összesen 4-4 összesített hibaponttal, ahol a leggyorsabb hibátlannak a Bodré Szonja ? Bognár Tanga páros bizonyult (edző: Bárdos Adrienn) Knipf Blanka (Equest Carrie, edző Csáki Mónika) és Lóki Szimonetta (Laborc, edző: Réti Dávid) előtt. A két nap alapján a legtöbb stíluspontot gyűjtő lovas számára felajánlott különdíjat szintén a győztes, vagyis Bodré Szonja kapta.

Bodré Szonja
Kezdö lovas 2017

Kezdő ló döntő

A kezdő lovak vasárnapi döntőjébe 10 ló-lovas páros érkezett, az első három helyen 0,1 stíluspont különbséggel (7,4-7,3),míg a második hármas csoport szintén fej-fej mellett, 0,2 pont különbséggel pályázott a 4-6 helyek megszerzésére. A bajnoki címet végül minimális különbséggel a Szekeres Ágota által lovagolt Bognár Betli (apja: Sunrise, anyja:Betli, For Plesure után) nyerte, összesen 15,3 stílusponttal. Ezüstérmes a Kádár Tamás által lovagolt Hamilkár-D (apja: Stauffenberg, anyja: Ajándék Charisma II után) 15,2 stílusponttal. Bronzérmes a Székely Csaba által lovagolt Venus Top (apja Valentino, anyja Grafin, Staypso után) 14,2 stílusponttal.

 KLo1

KLo2 KLo3