• RSS
  • Facebook
  • Levél írása
  • Menü

Kedves edzők, lovasok! A vasárnapi versenyen két új versenyszámmal is szeretnénk változatosabbá tenni a lovasok és a nézők számára is a rendezvényt!

Az egyik a versenykiírásban is szereplő “Pontszerző” versenyszám, ami a haladó ügyességi (“Ü2″) akadályaiból fog állni, de a számozás az akadályok nehézségi fokával arányosan emelkedik. Minden akadály hibátlan teljesítésével az akadály számával azonos pont gyűjthető úgy, hogy a vonalvezetés, tehát az akadályok sorrendje szabadon választható, egy akadályt azonban csak kétszer lehet meglovagolni. A versenyszámban nem lesz korcsoport bontás és a nevezési díj csak 500 Ft.

A másik bemutató egy eddig nálunk még ismeretlen “játék”, az angol nevén “Mounted Games” alapján tervezett “Lovasjáték” lesz (meghonosodott, végleges magyar elnevezése még nincs is).
Ennek lényege az, hogy a résztvevő csapatok (esetünkben párosok) lovasainak egyszerre, párhuzamosan felépített szlalom rudakból álló pályán kell különböző feladatokat (pld kancsó áthelyezése egyik oszlopról a másikra) teljesíteniük. A versenyszám megrendezéséhez legalább 4 nevező párosra lesz szükség, így elődöntőt, “bronz-meccset” és döntő futamot is tudunk rendezni. Nevezési díj itt nincs, olyan lovasok nevezését várjuk, akik önállóan, egy kézben fogott szárral biztonságosan tudnak legalább lépés és ügetés jármódban lovagolni, előnyben lesznek persze a gyors és kisebb termetű pónikat lovaglók.