Háromnapos díjugrató edzőtábor Széplaki Pál vezetésével : Csongrád Megyei Lovas Szövetség

Ebben ez évben is folytatjuk azt a sorozatot, amelyet korábban Fodor Gábor, Strobl Dorottya ill Tuska Pál neve fémjelzett. A díjugrató idényre való felkészítést egy neves szakember által vezetett háromnapos felkészítő edzőtáborral szeretnénk segíteni. Ehhez 2017-ben Széplaki Pál mesteredzőt, az 1972-es müncheni olimpia résztvevőjét nyertük meg, aki február 24 – 26 között Balástyán, a Leon-Cavallo fedeles lovardában várja a díjugrató sport kezdő-, haladó és akár profi versenyzőit is.

Szeplaki_Pal_600

A lovasok.hu cikke Széplaki Pál mesteredzőről

A kurzus első napján a ló-lovas párosok elsősorban talajmunka (síkmunka, cavalettik), ill egyszerű ugrómunka segítségével melegítenek a következő két napra, ill itt van lehetőség a szintfelmérésre is, hogy mindenki a saját- és  lova számára is legmegfelelőbb csoportba kerülhessen a következő napokon.

Szombaton már elsősorban az ugrómunkán lesz a hangsúly, gimnasztika és pályarészletek lovaglása  a fő feladat, vasárnap pedig mindenki a saját szintjének megfelelő díjugrató parkour lovaglásával teszi teljessé a részvételt.

A kurzus kiváló lehetőség a rajtengedély vizsgára készülők számára is, tehát nem csak már vizsgázott versenyzőket várunk!

A kurzus a Magyar Lovas Szövetség és a CSMLSZ támogatásával jön létre, így a részvétel díja a CSMLSZ-hez tartozó egyesületek lovasai számára kedvezményes, az edzők és érdeklődők számára ingyenes.

Jelentkezés: ferenci.richard@gmail.com vagy  csmlsz@csmegyeilovasszovetseg.hu