Fejes Kata (Kéktói Ménes SE)  a Talentum Kupa “A” kategóriájának bajnoka LÍRA nyergében, a Talentum Csapatbajnokságban pedig ezüstérmes a páros Délkelet-Magyarország I. csapatának tagjaként, ahol csapattársa volt a szentesi Szent László Lk lovasa, Orbán Réka (ULTI) is. Gratulálunk!

Korábban írtuk:

Sikeres Csongrád megyei díjlovasok

Eredményesen versenyeztek ebben az évben a megyei díjlovasok, remélhetőleg az október utolsó hétvégéjére tervezett Talentum Kupa döntőn is hasonlóan zárják az évet Székesfehérváron.

Ki kell emelni Fejes Katát, a Kéktói Ménes SE versenyzőjét (edzői és egyben szülei Fejes Béla és Csáki Mónika) aki a Kéktó Ménes által tenyésztett Furioso-123 Lényeg nevű ménjével az Európa Bajnokságon is képviselte hazánkat, és legjobb magyarként döntős lett.  A Gyermek kategóriában elért eredménye és az azóta látott lovaglása magasabb osztályban is bizakodásra ad okot.

Legfontosabb eredményei ebben az évben:

2016.04.24 CDN-A Máriakálnok:
- Gyermek egyéni feladat   2.hely
- Gyermek csapatfeladat    3.hely
- L Korosztályos  1.hely

2016.05.26-28  CDI3* Lipica Szlovénia
 - FEI Gyermek CsapatF. 2.hely
- FEI Gyermek Egyéni F.  3.hely

2016.06.25-26 Korosztályos Bajnokság Budapest
- FEI Gyermek Csapat F.  4.hely
- L korosztály 4.hely

2016.07.20-24  Gyermek Európa Bajnokság Spanyolország
  Döntő 16. hely

Sikeres volt szereplésünk a Magyar Ló Kupán, Mezőhegyesen is, ahol az I. licenccel rendelkező lovasok között 3 helyen Babinszky Zsuzsa a szentesi Szent László Lovas Sport Klub versenyzője végzett Pixi Baby nevű lovával. A ló tenyésztője, tulajdonosa és lovasa egyaránt Zsuzsa, a ló származása Picobello/Merano-I.

14567465_1822558897975457_9022666152187515742_o

A II. licencű lovasok között Fejes Kata Furioso 123 Lényeg és Furioso XLIII-113 Líra lovakkal 1. és 2. helyen végzett a Kéktó Ménes SE színeiben, 3. Zsidai-Galgóczy Nikolett a Baktói Lovas Klub lovasa Iszony nevű, Furioso fajtájú lovával, 4. szintén Fejes Kata Tallér Furioso-22 lovával, és 6. helyen Knipf Bendegúz szintén a Baktói Lovas Klub lovasa zárt Tabu nevű, Furioso fajtájú lovával.

Ezek az eredmények nemcsak a lovasokat dicsérik hanem a mögöttük álló elhivatott tenyésztői munkát is. Szinte minden Furioso fajtájú ló mögött Kucsora István áll mit tenyésztő, bizonyítva hogy van a magyar lovaknak keresnivalója a lovassportban magasabb szinten is.

Meg kell még említeni egy sikeres versenyt Szentesen. A Szent László Lovasklub pályáján, Babinszky Zsuzsa szervezésében minden eddigi vidéken rendezett díjlovas versenynél nagyobb induló létszámmal zártak, közel hatvan hivatalos és néhány szabadidős vagy VK. starttal elérték a 70-et. Az erről szóló cikk a lovasok.hu oldalon olvasható.

Október 15-én pedig Balástyán, a Leon-Cavallo lovardában rendeztek CDN-B, Talentum kupa díjlovas versenyt, melynek fotói itt megtekinthetőek.